Onderbeenklachten In de praktijk van (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers (Orthopedische casuïstiek) (Dutch Edition)

Onderbeenklachten In de praktijk van by Koos van Nugteren (Editor)

  • Publisher ‏ : ‎ Bohn Stafleu van Loghum (May 30, 2022)
  • Publication date ‏ : ‎ May 30, 2022
  • Language ‏ : ‎ Dutch
  • Format: original pdf/print replica
in stock
Change Language
With PDF magnet download, free shipping world wide
Description

Onderbeenpijn is vaak moeilijk te diagnosticeren. Er kan sprake zijn van een orthopedische aandoening bijvoorbeeld door overbelasting. Er zijn echter veel andere oorzaken bekend van onderbeenpijn zoals vasculaire of reumatische afwijkingen. Daar komt nog bij dat de achterliggende pathologie zich niet altijd in het onderbeen bevindt maar meer naar proximaal. Dit alles kan voor de orthopedisch georiënteerde (para)medicus verraderlijke valkuilen opleveren. Daarom worden er in deze uitgave van ‘Orthopedische Casuïstiek’ naast orthopedische letsels/blessures ook enkele andere vormen van pathologie besproken die onderbeenpijn kunnen veroorzaken.

Aan bod komen: stressfracturen, compartimentsyndroom, mediaal tibiaal stresssyndroom, spierscheur, claudicatio intermittens, a. poplitea compressiesyndroom, diepe veneuze trombose, paralyse van onderbeenspieren door lumbale pathologie, fibrose in de kuit, syndesmoseletsel van de enkel, peesrupturen, proximale tibiofibulaire artritis, tendinopathieën van de achillespees en de mm. peronei, en verschillende enkelfracturen.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. Bijlage I achterin het boek toont een handige tabel van moeilijk te differentiëren aandoeningen met hun symptomen. Bijlage II toont twee oefenprogramma’s ter behandeling van de mid-portion achillespeestendinopathie en bijlage III geeft een overzicht van de innervatie en segmentatie van het onderbeen.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, verzorgers van een sportvereniging, (sport)artsen en orthopeden.

SKU: onderbeenklachten-in-de-praktijk-van-sportfysiotherapeuten-trainers-en-verzorgers-orthopedische-casuistiek-dutch-edition Category:

$8.00

You May Also Like..

Request more details of Onderbeenklachten In de praktijk van (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers (Orthopedische casuïstiek) (Dutch Edition)

13 + 3 =

Reviews

Be the first to review “Onderbeenklachten In de praktijk van (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers (Orthopedische casuïstiek) (Dutch Edition)”
error: Premium
0
    0
    Medicalebooks.org
    Your cart is empty