Voeten en sport: Behandeling, preventie en verzorging (Dutch Edition)

Voeten en sport: Behandeling, preventie en verzorging by Ingrid Janssen (Editor), Toos Mennen (Editor), Dennis van Poppel (Editor)

  • Publisher ‏ : ‎ Bohn Stafleu van Loghum (May 31, 2022)
  • Publication date ‏ : ‎ May 31, 2022
  • Language ‏ : ‎ Dutch
  • format: original pdf/print replica
in stock
Change Language
With PDF magnet download, free shipping world wide
Description

Dit boek helpt behandelaren om betere zorg te leveren aan sporters en hun voeten. Het geeft inzicht in aandachtspunten bij het behandelen van sportspecifieke voetklachten, in de behandelmogelijkheden van verschillende disciplines en in de mogelijkheden voor samenwerking. Het richt zich primair op (medisch) pedicures (sport), podotherapeuten en fysiotherapeuten, maar is geschikt voor iedereen die sportvoeten behandelt of een studie in die richting volgt.

Voeten en sport bespreekt de aspecten die kunnen bijdragen aan voetproblemen en -blessures. Dit doet het aan de hand van negen sporten die vaak beoefend worden. Recreatief hardlopen, wandelsport, wielersport, voetbal, hockey, handbal, volleybal, basketbal en fitness worden elk in een apart hoofdstuk besproken. Daarbij gaat het boek in op de invloed van het gedragen schoeisel, de ondergrond, de sportspecifieke bewegingen en andere aandachtspunten voor onderzoek en begeleiding in de praktijk. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een casus uit de betreffende sport. Natuurlijk is er ook aandacht voor de algemenere voetproblemen en -blessures en voor algemene sok-, schoen- en verzorgingsadviezen.

De auteurs zijn Ingrid Janssen, sportpodotherapeut/ manueeltherapeut/klinisch gezondheidswetenschapper i.o., Toos Mennen, medisch pedicure sport en Dennis van Poppel, sportfysiotherapeut/manueeltherapeut/ bewegingswetenschapper

SKU: voeten-en-sport-behandeling-preventie-en-verzorging-dutch-edition Category:

$10.00

You May Also Like..

Request more details of Voeten en sport: Behandeling, preventie en verzorging (Dutch Edition)

7 + 10 =

Reviews

Be the first to review “Voeten en sport: Behandeling, preventie en verzorging (Dutch Edition)”
error: Premium
0
    0
    Medicalebooks.org
    Your cart is empty